T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Su Kirliliği İzleme Çalışmaları Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 29.05.2018
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nün atık suların boşaltıldığı göl, baraj, dere, akarsu, yeraltı suları, kıyı deniz ve diğer su kaynaklarında yapmış olduğu su kirliliğini izleme çalışmaları devam ediyor.
Su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında;Batı Karadeniz (Riva Deresi, Riva Plajı, Ağva Plajı, Ağva-Göksu Deresi, Kilyos,Terkos-Karaburun), İstanbul Boğazı (Rumeli Kavağı), Haliç (Balat) ve Marmara Denizi (Küçükçekmece Gölü, Küçükçekmece-Menekşe Plajı, Ambarlı Haramidere,Sivriada, Aydınlı koyu, Fenerbahçe) olmak üzere belirlenen toplam 14 istasyondan su numuneleri alındı.
Alınan su numuneleri,  yerinde yapılan analizlerden sonra (sıcaklık, Oksijen,pH) etiket örneği ile birlikte mühürlenerek Edirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderildi. Gelen analiz sonuçlarına ait veriler, Tarım Bilgi Sistemine (TARBİL) girilecek.