İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balık tüketim kültürünü aşılamak ve beslenmede balık etinin önemini vurgulamak amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim dersleri başlattı.
İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimlerle çocuklarda balık yeme alışkanlığının teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Sultanbeyli Turgut Reis İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile Samandıra Ortaokulu 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine balık etinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilgi verildi.
Eğitimde ayrıca; mevcut balık stoklarımızın korunması, taze ve bayat balığın nasıl ayırt edileceği ve su ürünlerini korumak için neler yapılması gerektiği gibi konularda da sunum yapıldı. Eğitimler diğer okullarda da devam edecek.