İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı resmi kontrol ekipleri, Kurban bayramı öncesi ve sonrasında çeşitli denetimler gerçekleştirdi.
Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma hazırlama işleminde artacak yoğunluk nedeniyle hijyen koşulların sağlanması ve sürdürülmesinde gelişebilecek olumsuzlukların kontrol altına alınması amacıyla Bakanlığımızca onaylanmış parçalama tesisleri ile yine Bakanlığımıza kayıt yaptırarak faaliyet gösteren kasaplarda kurban bayramı öncesi resmi kontroller yapıldı. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren 88 kasap ve 30 parçalama tesisi denetimden geçirildi.
Bayram öncesi ve bayram sırasında riske esaslı resmi kontrol programına uygun olarak; 350 unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretim yeri, 633 market, 158 büfe, 887 lokanta-restoran,Fast-Food ve cafe, 114 ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yeri ile diğer konularda faaliyet gösteren 519 olmak üzere toplam 2 bin 779 gıda işletmesinde resmi kontrol sağlandı.
27 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla faaliyet gösteren 112 binden fazla gıda işletmesinde yaklaşık 135.000 resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup, riske dayalı olarak belirlenen sıklıklarda resmi kontrol çalışmalarımız devam etmektedir.