Gıdaların üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm aşamalarda güvenilirliğinin sağlanması ile tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması büyük önem arz etmektedir.
Gıda güvenilirliği alanındaki olası risklerin tespiti yapılarak bu konularda uluslararası standartların gözetildiği, bağımsız, tarafsız, şeffaf ve bilimsel esaslara göre yürütülen risk değerlendirmesi çalışmalarına devam edilmesi bakanlığımızın önemli hedefleri arasında yer almaktadır.
Güvenilir gıda konusunda tüm taraflarla işbirliği yapılması, güvenilir gıda bilincinin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi son derece önemlidir. Bu açıdan tüketicilerin de gıdaları güvenilir bir şekilde nasıl tüketeceklerini bilmeleri ve bu yönde bilinçlendirilmeleri hedeflenmektedir.
Uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2017-2018 eğitim-öğretim yılında; İl Müdürlüğümüz ile Avcılar, Çatalca, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi İlçe Müdürlüklerimiz tarafından çeşitli ortaokul ve ilkokullarda gıda hijyeni, güvenilir gıda, gıdaları saklama şartları konuları ile alışverişte, kantinlerde, yemekhanelerde, beslenme çantasında gıda güvenilirliği, el temizliği hakkında eğitimler verildi.
''Okullarda Gıda Güvenilirliği'' başlığı altında verilen eğitimlere yaklaşık olarak 3400 öğrenci katıldı.
Okullarda ki eğitimlerimiz devam etmektedir.