“Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği” kapsamında Türkiye-İspanya ortaklığında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Türk Balıkçılık Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi” başlıklı eşleştirme projesiyle ilgili çalıştay, 19-20 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
Sarıyer Vilayetler Evi’nde yapılan çalıştaya; İspanya Tarım, Gıda ve Çevre Bakan Yardımcısı Alberto Lopez, İspanya Büyükelçisi Rafael Mendıvıl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hasan Demirpaz ve taraflar adına teknik personeller katıldı.
Proje kapsamında; İspanyol uzmanlar tarafından “Avrupa Birliği Ortak Balıkçılık Politikaları, Yasadışı Avcılıkla Mücadele ile İhlaller ve Avrupa Birliğinde Uygulanan Yaptırımlar” konularında sunumlar yapıldı.
Programın açılış konuşmalarını yapan İspanya Tarım, Gıda ve Çevre Bakan Yardımcısı Alberto Lopez ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, balıkçılık konusunda iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğuna dikkat çekerek bu tür projelerin önemini vurguladılar.
Söz konusu proje; AB tarafından aday ülkelerin AB üyeliğine hazırlanması kapsamında gerçekleştiriliyor. Eşleştirme projesiyle AB’ye aday ülkelerin kamu kuruluşları arasında yakın bir işbirliği kurulması, aday ülkelerin katılım sürecinde en iyi uygulamaları görmesi ve bu ülkelere AB mevzuatını uygulama konusunda yardımcı olunması hedefleniyor.
Çalıştay sonrası, İspanyol heyeti için Boğaz turu düzenlendi ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.