Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nun işbirliği ile gıda kayıpları ve israfının azaltılmasına yönelik olarak yürütülen " Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamındaki etkinliklerimize, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen mutfak etkinliği ile devam ediyoruz.
Beşiktaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün işbirliğinde Bahçeşehir Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde "Gıdanı Koru Mutfak Etkinliği" gerçekleştirildi.
BAU Eğitmeni Şef Yusuf Onur Meniktan, BAU Kafe Sorumlusu Simla Çilingiroğlu ve BAU Restoran Şefi'nin eğitmenliğinde, Beşiktaş ilçesinin 8 kadın muhtarı ile gerçekleştirilen mutfak atölyesinde ; "gıda fazlası" olarak arta kalan yiyecekler değerlendirilerek farklı yemek tarifleri denendi.
Eğitmenlerin liderliğindeki muhtarlarımızın gıda fazlası ürünlerden hazırladıkları yiyeceklerle iftar yemeği verildi.
İftar yemeğine; İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, kurumumuzdan; İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Yağmur, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Harun Sivrikaya, Beşiktaş İlçe Müdürü Mine Sevil Kara, Şişli İlçe Müdürü Gülay Karacanik ayrıca Beşiktaş İlçesi Mahalle Muhtarları, BAU Global Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman katıldı.
Yemekte söz alan İl Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca; ihtiyacımız kadar gıda satın almanın, tabağa yiyebileceğimiz kadar yemek koymanın, gıdaları doğru muhafaza etmenin israfı önemli ölçüde azaltacağından bahsetti.
İsraf olması muhtemel gıdaların, israf olmasını engelleyerek yeniden değerlendirilmesi konusunda bilgi edinen muhtarlarımıza "Katılım Sertifikası" verildi.