T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Tamamlandı

Yayın Tarihi : 13.10.2017
İl Müdürlüğümüzce; gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin kontrol görevlisi kursunun düzenlenmesi ve sertifikalandırılmasının usul ve esaslarını belirleyen Kontrol Görevlisi Kursu Düzenlenme Prosedürüne uygun olarak İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda 09-13 Ekim 2017 tarihleri arasında, İl Müdürlüğümüzden 8, (Gıda ve Yem Şubesinden (4), Hayvan Sağlığı (4)) İlçe Müdürlüklerimizden46 (Arnavutköy (2), Ataşehir (3), Bağcılar (3), Başakşehir (1), Bayrampaşa(1), Beşiktaş (6), Beylikdüzü (2), Beyoğlu(1), Büyükçekmece(1), Esenler (2), Eyüp(1), Fatih (2), Güngören(1), Kadıköy (1), Kağıthane (1), Kartal(1), Küçükçekmece (1), Maltepe (2), Pendik (3), Sarıyer (1), Sultanbeyli(1), Sultangazi (2), Şişli (4), Üsküdar(1), Zeytinburnu (2)) ve Pendik Limanı Veteriner Sınır Kontrol Noktasından 2olmak üzere toplam 56 Kursiyerin katılımı ile düzenlenen ve beş işgünü süren kontrol görevlisi kursu tamamlandı.
İl Müdürlüğümüz personelinin eğitici olarak görev yaptığı kursun birinci gününde; 5996 sayılı Kanun ve uygulaması, Türk Gıda Kodeksi ve Yayımlanan Tebliğler, 
Kursunikinci gününde; Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Resmi Kontrol ve İdari Yaptırımlar Prosedürü ile Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik,
Kursun üçüncü gününde; Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ile Riske Dayalı denetim Prosedürü ve Zehirlenme Prosedürü,
Kursun dördüncü gününde; Temel HACCP ve Ön Gereksinimler,
Kursun beşinci gününde ise Numune Alma Usul ve Esasları ile GGBS hakkında bilgi verilmiştir.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdür Vekili Sayın Nazif KOCA, Gıda ve Yem Şube MüdürüSayın Sami TÜRKMENLİ ve kursta görev alan eğitimcilerin katılımı ile yapılan sertifika dağıtım töreni ile eğitim sona ermiştir.
Düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Müdürümüz Sayın Nazif KOCA; özetle “yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’da gıdaların resmi kontrollerinde görev alan personelimize çok önemli görevler düşmektedir. Gıda sektörü sürekli yaşayan bir sektördür, bu sektörde görev yapmanın en önemli şartlarından birisi yapılan işe önem verilmesi, sürekli bilgilerin güncel tutulmasıdır, Hepinize görevinizde başarılar diliyorum.” Dedikten sonra katılımcılardan sertifika almaya hak kazanan 55 Kontrol Görevlisinin sertifikaları dağıtılmıştır.