T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırın Çalışanlarına Yönelik Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 18.08.2017
"Türk Gıda Kodeksi,  Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin iki numaralı ekinin  10 uncu maddesindeki “Gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar” hükmü gereği, Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokole uygun olarak 5 yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya hiç eğitim almamış olan fırın çalışanlarına yönelik  hijyen eğitimleri düzenlenmeye başlanmıştır.
     İlimizdeki ilk eğitim; Esenler ilçemizde İBB Prof. Dr. Adem BAŞTÜRK Kültür Merkezi salonunda 10.08.2017 tarihinde yapılmış olup, eğitime katılan ekmek ve ekmek çeşitleri üretim, işleme ve dağıtımında çalışan yaklaşık 260 personele hijyen ve mevzuat eğitimi verilmiştir.
     Eğitim sonunda sınav yapılmış olup, sınavda başarılı olanlara “Hijyen Eğitim Belgesi” verilecektir.
     Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında yapılan protokollere uygun olarak meslek kuruluşları tarafından ilimizde düzenlenen eğitimlere eğitici olarak katılım ve katkılarımız devam edecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin mesleki kuruluşlarına başvuru yapması gerekmektedir."