Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, daha güvenli gıdalar üretmek için üniversiteler, kamu kuruluşları ve meslek örgütleriyle birlikte ‘Organik Tarım Ulusal Eylem Planı’ hazırladı. 2013-2016 yıllarını kapsayan Organik Tarım Ulusal Eylem Planı çerçevesinde; organik ürün bilincinin geliştirilmesi, toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için sektöre katkı sağlayan paydaşları bilgilendirmek amacıyla bir dizi eğitim programları yürütülüyor.
Söz konusu program çerçevesinde; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Organik Tarım Biriminin koordinasyonuyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Organik Ürün Bilincinin Geliştirilmesi” konulu eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya; ilimizde organik ürün satışı yapan dükkan, süpermarket/hipermarket vb. mağazaların sorumlu personelleri ve yöneticileri, organik semt pazar temsilcileri, söz konusu pazarlardan sorumlu belediyelerin ilgili personelleri, sorumlu zabıta memurları, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hal Müdürlüğü temsilcileri, İBB Halk Ekmek A.Ş. temsilcileri, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Organik Yaşam Derneği temsilcileri ile İl ve İlçe Müdürlüklerimiz organik tarım birimi çalışanları katıldı. İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sabri Bayhoca’nın açılış konuşmasıyla başlayan eğitimde; ilimizde yürütülen organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Eğitimden ayrıca; organik Tarımın tarihçesi ve uygulama metotları ve satış aşamasında uyulması gereken kurallar işlenerek katılımcıların görüş ve önerileri alındı.