Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2014 yılı eğitim programı kapsamında yer alan “HACCP Temel Eğitimi”düzenlendi.Beyoğlu İlçe Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapılan eğitime Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Büyükçekmece, Eyüp, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi ve Zeytinburnu İlçe Müdürlüğümüzde Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi olarak çalışan toplam 25 kontrol görevlisi katıldı.
Söz konusu eğitim, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen HACCP Sistem Eğiticileri Gıda Yük. Müh. Tülay DEMİR, Gıda Yük. Müh. Handegül AYTUNA YALÇIN ve Veteriner Hekim Hakan TABAK tarafından verildi.
Üç gün süren HACCP Temel Eğitiminde; HACCP Sisteminin Türk Gıda Mevzuatındaki yeri, İşletmelerin uygulaması gerekli Ön Gereksinim Programları, Güvenilir Gıda için HACCP’ in önemi ve faydaları, HACCP sistemi uygulama aşamaları, HACCP temel prensipleri gibi konular işlendi.
İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Sema Kaya’nın katılımıyla yapılan tören sonrasında katılımcılara sertifikaları verildi.