İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı eğitim programı çerçevesinde 24-28 Kasım 2014 tarihleri arasında “HACCP Tetkik Eğitimi” düzenledi. İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan eğitime; Arnavutköy, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Eyüp, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçe müdürlüklerimizde Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi olarak görev yapan toplam 26 kontrol görevlisi katıldı. Söz konusu eğitim, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen HACCP Sistem Eğiticileri Gıda Yük. Müh. Handegül Aytuna Yalçın, Gıda Yük. Müh. Kadir Süzme ve Gıda Yük. Müh. Onur Akbulut tarafından verildi. Beş gün süren HACCP Tetkik Eğitiminde; HACCP Sisteminin Türk Gıda Mevzuatındaki yeri, İşletmelerin uygulaması gerekli Ön Gereksinim Programları, Güvenilir Gıda için HACCP’in önemi ve faydaları, HACCP sistemi uygulama aşamaları, HACCP temel prensipleri, Kayıt ve Dokümantasyon, Denetim ve Tetkik, Tetkik Uygulama Esasları gibi konular işlendi. Eğitimin üçüncü ve dördüncü günlerinde toplam iki adet gıda işletmesinde HACCP tetkiki uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Gıda ve Yem Şube Müdürü Sema Kaya’nın katılımıyla yapılan tören sonrasında katılımcılara sertifikaları verildi.